De Gideonsbende
“Tegengewerkt door het gehele journalistiek establishment van de NPO en de schrijvende pers en dan dit resultaat? Dat geeft wel hoop voor het land.”- Paul Cliteur
“Wij zijn systeemoppositie. Wij zijn fundamenteel anders en dan moet je eruit,” stelt @thierrybaudet (#FVD) die deze systeemkritiek duidt in zijn nieuwe boek ‘De Gideonsbende’.
“Wát een boek! Deze laatste – en vermoedelijk beste – pennenvrucht van Thierry Baudet is echt een meesterstuk. Het boek legt het hélemaal uit: wat onze tegenstander bezielt, hoe we hier zijn beland, hoe diep de crisis wérkelijk is – en waarom FVD volstrekt uniek is. Niet alleen in Nederland, maar in de gehele Westerse wereld. Het boek antwoordt ook op alle critici. Alle verwijten van ‘racisme’ en ‘antisemitisme’ kunnen nu definitief achter ons worden gelaten. Tegenover het stupide frame van ‘Poetin-fanboy’ stelt Baudet een subtiel en feitelijk onderbouwde analyse van het conflict in Oekraïne en waarom een andere benadering noodzakelijk is.” – Paul Cliteur
De Gideonsbende – Totalitaire ideologie: het globalisme
De Gideonsbende vertelt het verhaal van Forum voor Democratie, de enige politieke partij in Nederland – en misschien wel in heel Europa – die fundamentele oppositie voert tegen de ideologie die de Westerse elites in haar greep heeft: het globalisme. Sommige partijen zijn tegen aspecten van de globalistische agenda – bijvoorbeeld immigratie of de EU – andere willen de beleidsmatige effecten wat verzachten – zoals de windturbines in zee zetten in plaats van op land; maar nergens anders dan bij FVD treft men het inzicht aan dat alle problemen van nu met elkaar verbonden zijn en dezelfde oorzaak hebben.
Dit boek legt hun onderlinge verband uit. Want Coronabeleid en de oorlog in Oekraïne, massa-immigratie en genderpolitiek, de EU en de klimaatmystiek: allemaal komt het voort uit de oude marxistische droom van een wereld zonder nationale verbanden, zonder privébezit en zonder familiestructuren. Als je dit boek leest, zul je het begrijpen. En als je het begrijpt, zullen je de schellen van de ogen vallen. Want we beleven niet zomaar een aanval op de natiestaat; op de economie; op de vrijheid en op het traditionele gezin; het is een aanval op het menszijn zelf.
Voor het eerst beschreef Thierry Baudet de integrale filosofie van zijn partij. In deze absolute must read zet hij bovendien een aantal getrouwen van het eerste uur in de spotlights. Laat je meevoeren op een duizelingwekkende reis van de alledaagse politiek in Den Haag naar de denkers van de Frankfurter Schule; van Michel Houellebecq naar de NAVO; en volg zijn Gideonsbende op het pad naar de overwinning.
https://www.npostart.nl/VPWON_1346864
De Gideonsbende – Over Thierry Baudet
Mr. dr. Thierry Baudet (1983) studeerde Rechten en Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde bij Paul Cliteur en Roger Scruton aan de Rechtenfaculteit Leiden. Hij was columnist voor NRC Handelsblad, redacteur voor Buitenhof en schreef daarnaast voor Elsevier Juist. In 2015/2016 stond hij aan de basis van het referendum over het EU-associatieverdrag met Oekraïne, en sinds 2017 zit hij in de Tweede Kamer als fractievoorzitter van Forum voor Democratie. Baudet publiceerde 14 boeken, waaronder romans, politieke filosofie en een inleiding in de klassieke muziek.
Paul Cliteur
Paul Cliteur is een Nederlands rechtsfilosoof en schrijver an onder andere “Legaliteit en legitimiteit: de grondslagen van het recht”, met Afshin Ellian als co-auteur. Hij staat bekend om zijn rechts-liberale inslag, zijn atheïsme, da’s dan weer jammer, republicanisme en inzet voor dierenrechten. Cliteur is ook bestuurlijk en politiek actief. Zo was hij curator van de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD, en van 1993 tot 1995 voorzitter van het Humanistisch Verbond. In 2001 was hij ambassadeur van de Stichting Varkens in Nood. Sinds 2015 is Cliteur verbonden aan de partij Forum voor Democratie, waar hij onder andere voorzitter is geweest van het wetenschappelijk bureau en de Raad van Advies. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2017 was hij lijstduwer en van 2019 tot 2020 was Cliteur fractievoorzitter in de Eerste Kamer. In 2020 werd Cliteur benoemd tot vicefractievoorzitter in de Eerste Kamer. Op 25 november 2020 trad Cliteur af als lid van de Eerste Kamer; hij bleef wel lid van zijn partij.
Cliteur studeerde rechten aan de Vrije Universiteit Amsterdam en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde op 22 maart 1989 in Leiden bij Herman van Gunsteren op het proefschrift Conservatisme en cultuurrecht (uitgegeven in 2005 onder de titel Natuurrecht, Cultuurrecht, Conservatisme). Hij is emeritus hoogleraar encyclopedie van het recht aan de Universiteit Leiden, waar hij op 28 mei 2004 zijn oratie De neutrale staat, het bijzonder onderwijs en de multiculturele samenleving hield. Zijn werkzaamheden omvatten vooral het juridisch, cultuurhistorisch, filosofisch en ethisch gebied.
Cliteur is vooral bekend vanwege zijn opiniërende werkzaamheden, die onder andere politiek getint zijn. Hij schreef columns onder meer voor Trouw en had een gesproken column in het tv-programma Buitenhof. Hij uit hierin vooral liberale standpunten, heeft een eigen visie op de multiculturele samenleving en komt ook sterk op voor dierenrechten.
Een overzicht van zijn denken staat in het boek “Dirk Verhofstadt in gesprek met Paul Cliteur” – Een zoektocht naar harmonie, 2012, Houtekiet. Het betreft een diepgaand interview van Dirk Verhofstadt met Cliteur over de Verlichtingswaarden zoals de vrijheid van meningsuiting, de scheiding van kerk en staat, het recht op zelfbeschikking en de gelijkwaardigheid van elke mens.
Afshin Ellian
Prof. Dr. Afshin Ellian (Perzisch: افشین الیان) (Teheran, 27 februari 1966) is een Perzisch-Nederlandse rechtsgeleerde, filosoof en dichter. Hij is een expert in het internationaal publiekrecht en rechtsfilosofie. In Nederland studeerde Ellian aan de Universiteit van Tilburg, toen nog Katholieke Universiteit Brabant geheten. In 1996 studeerde hij af in internationaal publiekrecht, strafrecht en filosofie. Vervolgens promoveerde hij in 2003 aan deze universiteit over Waarheids- en Verzoeningscommissie van Zuid-Afrika in het kader van een politieke transitie. In hetzelfde jaar werd Ellian universitair hoofddocent Encyclopedie van de rechtswetenschap aan de Universiteit Leiden. In 2005 werd hij hoogleraar Sociale cohesie, burgerschap en multiculturaliteit aan de Universiteit van Leiden.
Momenteel is hij hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap, afdelingsvoorzitter van Encyclopedie en Plaatsvervangend Wetenschappelijk Directeur van Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Hij schreef als opiniemaker columns voor NRC Handelsblad en schrijft nog steeds voor elsevier.nl. Tevens puliceerde Ellian artikelen in internationale bladen zoals The Wall Street Journal en Le Figaro.