NOS Journaal journalistiek roer moet nodig om!
NOS journaal
NOS journaal – Vroeger zette je het nieuws harder – tegenwoordig zetten veel mensen het uit! Thuis of in de auto, maakt niet uit!
Voormalig NOS directeur, Bauke Geersing, is helemaal klaar met de vooringenomenheid van het NOS Journaal. In een open brief aan de hoofdredacteur Giselle van Cann roept hij met klem op de eenzijdige berichtgeving zo snel mogelijk te staken en de eigen journalistieke code van de NPO eindelijk eens na te gaan leven.
Bauke Geersing. Bauke Geersing (1944) heeft zowel een militaire als juridische achtergrond. Hij is opgeleid op de KMA, heeft later rechten gestudeerd in Groningen, was daar tien jaar wetenschappelijk medewerker ondernemingsrecht en was daarna werkzaam bij de omroep, laatstelijk als NOS-directeur.
Onlangs schreef Geersing een open brief aan NPO-voorzitter Frederieke Leeflang, waarin hij pleitte voor een faire behandeling van omroep Ongehoord Nederland.
Over de houding van de collega-omroepen die Ongehoord Nederland er uit willen zegt Geersing:
(Dus) “ik begrijp wel een beetje die opwinding maar dat men zover gaat door te zeggen, die horen niet in het bestel thuis, ja luister in de eerste plaats gaat u daar niet over, op de tweede plaats zou ik het wel aardig vinden als u dat een beetje onderbouwt en op de derde plaats, zou u niet beter uw eigen werk gaan doen?”
“Waar haalt u de bevoegdheid vandaan om een omroep uit te sluiten enkel en alleen op grond van het feit dat jij meent de waarheid te hebben gezien?”
“Als je Ongehoord Nederland in het bestel ziet komen, dan word je eigenlijk geconfronteerd met het feit dat je met z’n allen iets hebt laten liggen.”
NOS Journaal – Falen van het kabinet
“Waar het beleid ontbreekt, komt de stad ten val,” zegt Geersing die ook het falen van het kabinet Rutte 4 nog even aanstipte. Hij ziet het vallen van Nederland (als stad) in het vooruitzicht.
“Er is een verarmingsproces op gang in Nederland en daar moet je op letten, dat is niet goed.”
NOS Journaal – Abstract brief
Geachte mevrouw Giselle van Cann,
Bij uw aanstelling als hoofdredacteur van het NOS Journaal heb ik u gelukgewenst met deze belangrijke functie en u sterkte gewenst bij het uitvoeren van uw vernieuwingsagenda. Ik attendeerde u daarbij op enkele probleemvelden die de Nederlandse samenleving thans kenmerken: de klimaatdiscussie, immigratie, de wijze waarop wij met onze geschiedenis omgaan en de invloed van de woke-religie. U reageerde door mij te bedanken voor mijn gelukwens en goede nota te nemen van de uitdagingen die ik aanstipte. Ik wees u nog op belangrijke bronnen als Wynias Week en OpinieZ, naast de NRC, Volkskrant, Trouw, De Groene Amsterdammer, deze laatste allemaal ter linkerzijde van het spectrum. Eenzijdigheid is immers een journalistieke doodzonde voor het NOS Journaal.
UvA
Vorige week woensdag attendeerde ik u op een artikel in EW, ik sloot het bij, waarin historicus dr. Geerten Waling wijst op een ernstige situatie bij de UvA: bedreiging van de academische vrijheid. Andere media, Parool, Telegraaf, besteedden er ruim aandacht aan. Deze situatie toont de invloed van het woke-geloof op de wetenschap. Kort samengevat: teloorgang. Tijden van de Culturele Revolutie lijken zich te manifesteren bij de UvA. Het NOS Journaal besteedde er geen aandacht aan.
Extinction Rebellion
Wat wel gebeurde bij de publieke omroep was het bieden van een zeer ruim podium aan de anarchistische organisatie Extinction Rebellion. Bij BNNVARA werd vorige week donderdag het programma Kahlid & Sophie erdoor gedomineerd. De kijkers werd ingeprent dat sprake was van keurige personen die de wereld gingen redden met hun actie op een snelweg in Den Haag. Het OM werd bekritiseerd omdat het de demonstratievrijheid zou hebben ondergraven. Een hoogleraar staats- en bestuursrecht werd opgevoerd om het kwalijke beleid van het OM te fileren.